…
08 Mart 2021, Pazartesi YOZGAT

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAMA MESAJI


Kadının hak ettiği değeri hatırlatan bir gün olması, toplumun tüm kesimlerinde hedeflediğimiz farkındalığı oluşturmak için 8 Mart  Kadınlar Günü'nü bir fırsat olarak görüyoruz

Aile kurumunun ana unsuru, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu geleceğimizin mimarı kadınlarımız sosyal hayatta her zaman önemli bir yere sahip olmuş, her alanda sınırsız sevgi, hoşgörü, çalışkanlığı, fedakarlığı ve üretkenliği ile kendisinden söz ettirmiştir. Yetiştirdiği evlatlar ve hayatın her alanında oluşturduğu katma değerler ile gelişmiş ve medeni toplum olmanın en önemli göstergesi olmuşlardır.

Erkeğiyle birlikte cepheye koşan, söz konusu vatanın varlığı ve birliği olunca hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen kadınlarımız, 15 Temmuz sürecinde tankların önüne dikilmiş,  kuzey Irak’ta, İdlip’te, Afrin’de ve bir çok noktada sürdürülen harekatta da askerimiz için kurbanlar kesmiş, yemekler hazırlamış, Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde hayati bir misyon üstlenmiştir.

Aileyi kurmak ve geleceğin evlatlarını yetiştirmede büyük misyon üstlenen kadınlarımıza Bakanlığımız vasıtasıyla; şiddet mağduru, eşi vefat etmiş, dul kalmış, sosyal güvencesi olmayan,  65 yaşını geçmiş, eşi veya oğlu askere gittiği için mağdur kalmış, ekonomik nedenlerle çocuklarını okula gönderemeyen kadınlarımıza, sosyolojik, ekonomik ve psikolojik destek sağlamaktayız.

Şiddet mağduru kadınlarımıza yatılı bakım hizmeti veriyoruz.  Bu konuda İlimizde tüm kurum , kuruluşlar ile işbirliği içinde çalışıyoruz.  Merkez, Sorgun, Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Yerköy SHM ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz ile  kadınların, aile içinde ve toplumda, sosyal statülerini yükseltmek, yasal hakları konusunda bilgilendirmek, çocuklarını daha iyi tanıyarak, daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak temel amacımızdır.

 Aile İçi şiddet Eğitimi, Öfke Kontrolü, Sağlık Seminerleri gibi  kadınların  bilgi, bilinç ve beceri düzeylerini arttırmaya yönelik eğitim programları düzenliyoruz.

Küçük Yaş Evliliklerin  ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi amacıyla  kahvehanelerde,  köylerde,  okullarda,  ilçelerde , askeri birliklerde, cezaevi ve mahallelerde eğitimler ve toplantılar yapıyoruz.

İlimizde çeşitli nedenlerden dolayı, kadın kuruluşlarımızdan faydalanan kadınlarımıza, barınma yeri, harçlık yardımı, hukuki ve tıbbi destek sağlanmakta kadınımıza yönlendirme ve rehberlik yapılmaktadır.

Ülkemizde ve dünyamızda kadınlar çeşitli olumsuzluklar ile karşılaşmaktadır. Devletimiz kadınlarımıza bu olumsuzluklar ile mücadelede her türlü desteği vermekte “Pozitif Ayrımcılık” yapmaktadır. Kadına şiddetin önlenmesi için Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Valimiz Sayın Ziya Polat’ın emir ve talimatları ile uygulama planları doğrultusunca kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte tüm önlemleri almakta ve gereken çabayı göstermekteyiz.         

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Köçekkömü ve  Bozlar Köyü ,Şehir Hastanesi, Halk Eğitim Merkezi Valilik hizmet binası ve organize sanayi kadın çalışanlarını ziyaret ederek günlerini kutladık.
Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımıza hak ettiği değerin her alanda verilmesini diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

Abdullah NEŞELİ

Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü