…
07 Ekim 2020, Çarşamba YOZGAT

Hentbolcularla Moral Buluşması


Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı yerel ve ulusal basın mensupları ile buluştu

Kadınlar Birinci Ligi’nde mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı moral yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.
Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Hentbol liginde mücadele veren temsilcimiz Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor’da ileriye dönük mesajlar verildi. Lige Polatlı Belediyespor mağlubiyeti ile giren kızlarımız, hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.
SOSYAL HAYATA KATILIM
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübünün başta sosyal hizmet desteğine ihtiyaç duyan bireyler olmak üzere toplumumuzdaki çocuk, genç, yaşlı ve engellilerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.
Neşeli, “Yüksek kalitede oyun, spor ve fiziksel aktivitelere erişimlerini arttırmak, kuruluş-spor-toplum bağlantısını güçlendirmek çocuk ve gençlerin özgüvenlerini arttırarak güven ve saygı duygularını güçlendirerek çağdaş yaşama uygun amatör ve profesyonel sporcular yetiştirerek topluma yararlı bireyler haline getirmek amacıyla spor kulübümüz 2016 yılında faaliyetlerine başladı” dedi.
SPORTİF ALANDA DA VARIZ
Neşeli, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her alanda var olmaya gayret edeceklerine değinerek, “Sadece yardım yapan bakım hizmeti sunan koruyucu, önleyici hizmetlerle tanınmak değil çeşitli aktivitelerle anılmak istiyoruz. Bu noktasıyla da Kadınlar hentbol 1’nci Lig’inde bizler yer alarak amaçlarımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımızı vakitlerini iyi geçirmeleri durumunda, çocuklarımızın spora, sanata, kültüre yönlendirilmesi durumunda daha iyi bir gelişim süreci yaşayacakları gelecekte faydalı, iyi birey olacaklarını biz biliyoruz. Sadece çocukları korumak onların bakımını üstlenmek değil çocuklarımızla çeşitli alanlara da mutlaka yönlendirmemiz gerekmektedir. Bu noktayla zaten biz bu yola çıktık. Ve inşallah da sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Bugün 1’nci Lig’de olmak bizleri gururlandırıyor. Emeği geçen gerek gurup yöneticimize, antrenörlerimize ve siz değerli oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah yakında daha iyi olacağız. Daha yeni transferlerle kendimizi, Yozgat’ın ismini duyurmayı ve bu noktası ile farkındalığı tüm topluluğa yaymayı istiyoruz. Bizleri bu faaliyetlerine toplumla buluşturan değerli basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim sesimiz, onlar bizi toplumla buluşturan en önemli unsurlarından bir tanesi. Bizler elimizden geldiği kadarı ile desteklemeye devam edeceğiz. Başarı için en üst seviyede olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ve inşallah bu amaca değerli hocalarımızla ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Aile Sosyal Politikalar ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Musa Saydam, kulüp olarak misyonlarının gelecek nesillere bir kapı açmak olduğunu aktardı. Saydam, “sosyal hizmet desteğine ihtiyacı olan çocuklar, şehit ve gazi çocukları, diğer çocuklarımızın sporla buluşmasını sağlamak ve sağlıklı bir nesil olarak yetişmeleri için faaliyetler yürütmek, bu faaliyetlere katılım sağlamak” dedi.
LİGDE KALICI OLACAĞIZ
Kulüp olarak 3 yıldır hentbol liginde mücadele verdiklerini hatırlatan Saydam, “Bölgesel ligde mücadele ettik. 2’nci Lig’de 2 yıl mücadele ettik. Bu yılda çocuklarımızın gayretleri ve hocalarımızın çabaları ile 1’nci Lig’e yükselme çabasını gösterdiler.
Öncelikli amacımız 1’nci Lig’de kalıcı olabilmek. Tabi her takımın hedefi olduğu gibi şampiyon olmayı da hedefliyoruz. Ancak gerçekçi olmak gerekiyor. Bizim bu seneki hedefimiz 1’nci Ligde kalıcı olmayı ve Yozgat’ın ismini hentbolda duyurmaktır. Sadece Yozgatspor olarak değil de Aile Sosyal Politikalar ve Gençlik Spor Kulübü’nün Hentbol Takımı olarak da Yozgat’ın adını her yerde duyurmak istiyoruz. 1’nci Lig’de 14 takım var. 13 tane ile gideceğiz ve Yozgat’ta da hentbol olduğunu bir şekilde onlara duyurmuş olacağız. Bu Yozgat’ın tanıtımı olarak da katkı olacağını düşünüyoruz. İkinci olarak öncelikli katkımız çocuklarımıza sağladığımız spor imkanları, olanakları, sporla tanışma, kendilerini gerçekleştirme, kendilerine olan özgüvenlerini katsayılarını yükseltme noktasında sporcu genç birer kişilik yetiştirmek. Öncelikli amacımız budur. Başarı zaten çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bir durum. Çocuklarımızda yaz boyu hiç ara vermeden bir fiil hocamızın gayreti ile çalıştılar.
GÜÇLÜ RAKİPLERİMİZ VAR
İlk maçımızda her ne kadar yenilmiş olsak da her maçın bizim için bir tecrübe olduğuna inanıyorum. Biz ligin belki de en tecrübesiz takımlarından biriyiz ve hatta en genç takımıyız. Yaş ortalamamızın altı 17. Rakiplerimizin yaş ortalaması 28-30. Biz Yozgat’ımızı ve takımımızı bir hentbol okulu olarak görüyoruz. Biz burada bulunan çocuklarımızın elinden tutup, yetiştirip bir sporcu olarak farklı takım olarak, Milli Takıma gerekiyorsa ve gidebiliyorsa sonuna kadar destekçisi olarak yurt dışına transferlerini önemsiyoruz ve planlıyoruz. Bu sezonda farklı bir misyonun başlangıcını yapıyoruz. Ve bunu da ilk kez burada açıklayayım. Kurumumuzda kalan çocuklarımız ile ablaları tanıştırmak, kaynaştırmak, maçlara birlikte göndermek, antrenmanlara birlikte çalıştırmak gibi farklı bir misyon üstlendik. Kızlarımızın onlara ablalık rolü oynamasını istiyoruz yani birer rol, model uygulaması yapacağız. Çocuklarımızın tamamını yetenek taramamıza tabii tutacağız. Bunlardan hentbolla ilgili yeteneği olan çocuklarımızı takımımıza entegre edeceğiz. İnşallah bu büyük bir kaynak ve Yozgat için büyük bir katkı olur diye değerlendiriyoruz. Sezon sonunda da başarılı bir grafik çizip üst sıralarda yer alarak bitirirsek kendimizi mutlu atfedeceğiz” ifadelerini kullandı.
BİZLER İNANDIK
Aile Sosyal Politikalar ve Gençlik Spor Takım Kaptanı Hilal Doğan, haftanın 5 günü çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
Takım içerisinde birlik ve beraberlik duygusunun üst seviyede olduğunu dile getiren Takım Kaptanı Doğan, bir aile gibi olduklarını ifade etti.
Doğan, “ 3 gün Rıza Kayaalp Spor Salonunda, 2 gün Celal Atik Spor Salonunda antrenmanlarımız devam ediyor. Başarabileceğimize inandık. Elimizden gelen tüm mücadeleyi sahada gösteriyoruz. Rakiplerimiz güçlü olabilir ama biz de güçlüyüz. O yüzden başaramayacağımız hiçbir şey yok. Arkamızdaki desteğe de teşekkür ediyoruz. Uzun zamandır hepimiz bir aradayız ve antrenmanlarımızı birlikte sürdürüyoruz. Bu yüzden de maçlarda daha hızlı alışıyoruz birbirimize. İletişimimiz gayet güzel, birlikte eğleniyoruz. Her şeyi birlikte başarıyoruz. Hep birlikte bir şeyler başaracağımıza inandık ve başaracağız” açıklamasını yaptı.