…
…
…
02 Nisan 2021, Cuma YOZGAT

ÇOCUKEVLERİ SİTEMİZDE 02 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI DÜZENLENDİ


Yaygın gelişimsel bozukluk; birden fazla bozukluğu içeren genel bir tanı grubu olup erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişim, dil gelişimi ve davranış alanlarında çoklu temel fonksiyonların gelişmesinde gecikmeleri de içeren bir spektrum bozukluğudur.

02 Nisan Otizm Farkındalık Gününde bu grupta yer alan ve en çok bilinen yaygın gelişimsel bozukluk olan otizm spektrum bozukluğuna dikkat çekmek için  Çocuk Evleri Sitemizde program düzenlendi.

Yapılan Programda meslek elemanı Rabia Diken tarafından yapılan bilgilendirmede “Tüm engel gruplarında olduğu gibi otizmde de en önemli ilk aşama erken tanıdır. Otistik her çocuğun birbirinden farklı olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olması nedeniyle uygun tedavi yaklaşımının seçilmesi, beklentilerin şekillenmesi, özelliklerin doğru anlaşılması ve bu özelliklere yönelik yöntemlerin geliştirilmesi için tanılama büyük önem taşımaktadır.

İl Müdürlüğümüz bu alanda üzerimize düşen görevin ne kadar önemli olduğu bilinciyle çalışmalar yürütmekte 71 aileyi takip etmektedir. İlimizde otizmli bireye sahip ailelerin ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak üzere, otizmli bireyi ve ailelerinin yaşam kalitesini arttırmak, ailelere destek vermek,  sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak için uygun yerel politikaların geliştirilmesine yönelik “Otizm Spektrum Bozukluğu İl Eylem Planı Taslağı” gereği Merkez Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz bünyesinde hizmet vermekte olan gündüzlü bakım merkezine otizmli bireyler beklenmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Otizme dikkat çekmek için Çocuk Evleri Sitemizde meslek elemanlarımız Zehra Zaimoğlu ve Emine Aslan tarafından çocuk ve ailelere yönelik eğitici faaliyetler yapılmıştır.

Beni değiştirmeye çalışma.

Beni fark et, Beni kabul et..

Benim yanımda ol. Farkındalık demek; bilmek, olduğu gibi görmek, anlayışlı bir tutum geliştirmek demek.

Siz de otizmi fark edin, görmezden gelmeyin! Sloganlarına yer verilerek mavi ışık uygulaması ve balon etkinliği düzenlendi.

Sosyal Hizmet Merkezlerimizde müracaatçılara yönelik “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında müracaatçılara gün boyu bilgilendirme yapılarak Otizm farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.