…
…
…
…
20 Ekim 2023, Cuma YOZGAT

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce personellerine “Etkili İletişim Eğitimi” düzenlendi.


Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personellerine iletişimde daha etkili olabilmesi amacıyla Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim  Üyesi Betül Sabahçı ve Dr. Öğretim  Üyesi Kurbani Geyik'in tarafından Etkili İletişim konusunda eğitim programı düzenlendi. 
Eğitime İl Müdürü Abdullah Neşeli, İl Müdür Yardımcısı Musa Saydam, İl Müdürlüğü personeli ve Aile Eğitim Programı eğiticilerin katıldı.
 Düzenlenen eğitim ile İletişim nedir? Sosyal hizmet mesleği açısından iletişim neden önemlidir? İletişim becerileri nasıl kazanılır? İletişimde sorun alanları nelerdir? Sosyal hizmette  iletişim süreçleri neleri içermektedir? Günümüz dünyasında müracaatçı ile dijital  iletişim nasıl olmalıdır? konularına cevaplar arandı. 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli,  Sosyal hizmetin insan ile doğrudan etkileşim içerisinde olan bir meslek olduğunu söyledi.
İletişim kavramını mesleki açıdan daha önemli hale getirdiğini aktaran Il Müdürü Neşeli, Sosyal hizmet uzmanın insanlarda istenilen davranış değişikliğini sağlayabilmesi için iyi bir iletişim uzmanı olması gerektiğinin altını çizdi. 
Sosyal hizmet uzmanının müracaatçı ile etkili bir iletişim kurabilmesi için iletişime  ilişkin temel kavramları bilmesi ve uygulaması önem arz ettiğinin dile getiren Neşeli, "Bu eğitimler ile sürekli sahada olan eğiticilerimiz daha etkili çalışmalar yürütecektir. İl genelinde kurum etkinliklerimizin arttırılması, eğitici personelimizin kendini sürekli geliştirmesi kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemesi il yöneticilerince yapılması gereken çalışmalardır. Bundan sonra interaktif bir şekilde eğitimlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi. 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Eğiticileri ve bağlı kuruluşlarda görev yapan personellere verilen hizmet içi eğitim sonrasında İl Müdürü Abdullah Neşeli tarafından Öğretim  Üyesi Betül Sabahçı ve Dr. Öğretim  Üyesi Kurbani Geyik'e teşekkür belgesi takdim edildi.
Eğitim de yer alan personellere de katılım belgesi verildi.