…
17 Eylül 2020, Perşembe YOZGAT

Valimiz Ziya POLAT Tarafından Şehit Yakınları ile Gazi ve Gazi Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası


Aziz şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına, Valimiz Ziya Polat Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih etti.

        Düzenlenen programda konuşan Valimiz Polat, “Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Allah onlardan binlerce kez razı olsun, bizleri onlara mahcup etmesin ve bizleri onların şefaatine nail eylesin. Allah’a şükür bu iman ve inançla toprağımız uğruna, vatanımız uğruna seve seve can verecek bir nesiliz. Vatan sevgimizin yüksek olduğu Bozok diyarındayız. Bozok diyarı hain yetiştirmez ve en çok şehit veren illerin başında gelir. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin istekleri bizim için emirdir. Bütün kurumlarımızla birlikte her zaman sizlerin emrindeyiz. Ben tekrar aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” diye konuştu.

        Konuşmanın ardından, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına, şehit Abdullah Bozkurt ve şehit Sinan Babacan'ın ailelerine, Gazi Esat Arslan, Gazi Caner Demirhan ve Gazi Ahmet Duygu'ya takdim etti. 2 gazimiz ise sağlık sorunlarından dolayı törene katılamadı.