…
16 Eylül 2021, Perşembe Yozgat

HUZUREVLERİ ARASI BOCCE TURNUVASINDA TOKAT VE YOZGAT HUZUREVLERİ BULUŞTU.


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası kapsamında Tokat Huzurevi ile Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi takımları arasında bocce müsabakası düzenlendi.
İlimiz Huzurevi Bocce sahasında  Alparslan Türkeş Huzurevi ile Tokat Huzurevi takımları arasında bocce müsabakası düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 'aktif yaşlanma' politikası kapsamında, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik düzenlenen bocce sporu sayesinde yaşlılar hem sağlık için spor yapıyor hem de gerçekleştirilen turnuvalarla sosyalleşmeleri sağlanıyor. 
Müsabaka öncesi konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah NEŞELİ "yaşlıların aktif sağlıklarını korumak için çeşitli rehabilitasyon faaliyetleri yürütmekteyiz. Yaşlılarımız bu kapsamda el sanatları kurusuna, hobi bahçelerine ve bocce gibi sporlara yönlendirilmektedir. Bocce'ninde yaşlıların beden ve ruh sağlıklarına olumlu etkileri gözlemlenmektedir; "Tokat ilinden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu tür faaliyetleri gerçekleştirerek onları hayatın içerisinde, yaşamın içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır yaşlılarımız bu sporla uğraşıyorlar." dedi.
Yapılan müsabaka ile iki ilin huzurevi takımları birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele ederek Yozgat Huzurevi Tokat Huzurevi'ni 12-4 yendi.