…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma ANKARA

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Yozgat Bozok Üniversitesi Ortaklığında Etkinlik Düzenlendi


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Yozgat Bozok Üniversitesi ortaklığında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde farkındalık eğitimi düzenlendi.
Düzenlen programda İl Müdürü Abdullah Neşeli "Kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu, Ülkemizde Bakanlığımızın talimatı ile tüm illerde uygulamaya konulan "4. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem" planı ile şiddetle mücadele edildiğini belirtti.
Neşeli " 7/24 saat hizmet veren Alo 183 hattı, kolluk kuvvetlerince yürütülen KADES uygulaması, Adli Makamlarca karara bağlanan elektronik kelepçelerle şiddetle mücadele sürdürülmektedir.
Bu sene 5 milyon erkeğe #KadınaElKalkmaz mottosu ile planlanan eğitimlerde ilimizde 85.600 erkeğe eğitim verildi. Valimizin talimatı ile 100 bin lişiye ulaşılacaktır.
İl Müdürlüğümüz “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle ilimiz genelinde kamu ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışarak “Kadınlarımıza El Kalkamaz” prensibiyle mücadele ediyor. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) personeli Aile İçi ve Kadına Şiddete tavize yer yok ilkesiyle yaklaşıyor ve çalışmalarını titizlikle yürütüyorlar.
Bizler şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz. Bu sebeple evlatlarımızı sevgiyle büyütmeli, insan haklarının bilincinde, adaletli ve dürüst sağlıklı nesiller inşa etmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel günün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyor, vatandaşlarımızı “KADINA EL KAL-KA-MAZ!” sözünün bilincinde olmaya ve şiddetle mücadele etmeye davet ediyorum" dedi.
Ortak program nedeniyle Neşeli Bozok Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güngör Yılmaz, KASAUM Müdürü Doç. Dr. Canan Koç diğer eğitimcler ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program turuncu balon uçurulmasıyla son buldu.