…
…
18 Mart 2022, Cuma YOZGAT

Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma Gününde "Çanakkale Atkısı ve Şapka" hediye edildi.


Türk milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisi olan Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma Gününde Çocuk Evlerimizde kalan çocuklarımız tarafından günün anısına öğrencilere "Çanakkale Atkısı ve Şapka" hediye edildi.
Savaşın daha ötesi, gerçek bir milli mücadele, yeniden diriliş ve bağımsızlık mücadelesi olan Çanakkale Savaşının günümüz gençliğince hatırlanması bayrak için vatan için her şeyin feda edileceğinin kavranması büyük önem taşımaktadır.
Bizler ülkemiz için erkeğiyle kadınıyla, yaşlısıyla genciyle, yediden yetmişe herkes olarak ülkemize sevdalıyız.
Yaptığımız etkinlikle tarihimizde öğrencilerin ülkenin bağımsızlığını, milletin özgürlüğünü, halkların namusunu canlarından bile üstün gördüğünü hatırlamak için Çocuk Evleri Sitesi idaresi ve çocukları ike Milli İrade Anadolu Lisesi ve Fatma Temel Turhan Ortaokulu öğrencilerine "Çanakkale 1915" ve Bakanlığımız logolu şapka dağıtıldı.
Devletin bekası için birlik ve beraberlik ruhu içinde, kanı ve canı pahasına Malazgirt'ten Çanakkaleye İstanbul'un Fethiden Kıbrıs'a kısacası günümüze kadar savaşmış ve canlarını vermekten çekinmemiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.