…
…
…
…
…
26 Haziran 2019, Çarşamba

Yetişkin Gençler Bocce Lig Turnuvası Dördüncü Hafta Maçları Yapıldı


Yaşlılığın yaşamın diğer evreleri gibi doğal ve kaçınılmaz olduğu, her bireyin toplum içinde aktif olma ve aktif yaşlanma şansına sahip olduğu vurgulanmıştır. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak "Aktif Yaşlanma Strateji Belgesi"nde yer alan ve huzurevlerinde kalan yaşlıların sosyalleşerek fiziksel güçlerini artırmaya yönelik olarak başlatılan “60 Yaş Üstü Yetişkin Gençler Bocce Lig Turnuvası” müsabakaları başlamış olup bugün dördüncü hafta maçları düzenlenmiştir.

‘Huzur Bocce Ligi’ altında başlayan turnuvada tüm Huzurevleri ve Gazi Takımları yer almakta olup, Huzurevleri arası BOCCE ligi kapsamında ilimizi 3 takım temsil etmektedir. Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Paşakent Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ülkemizde tek olarak ilimizde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Bocce takımı oluşturmaktadır.

Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen dördüncü hafta maçları yapılmış olup;

Çınarcık Huzurevi ev sahipliğinde, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi bocce takımı misafir oldu ve maç sonucunda 5 -12 skoru ile mağlup oldu.

Şehit Yakınları ve Gaziler takımı ev sahipliğinde Kocaeli Tavşancıl Dilovası Huzurevi bocce takımı ile karşılaştı ve lig sonucunda 12 – 6 galip geldi.

Kocaeli Merkez Huzurevi ev sahipliğinde Paşakent Huzurevi bocce takımı misafir oldu ve skoru 5 – 12 yaparak Paşakent Huzurevi galip geldi. Böylelikle dördüncü hafta maçları tamamlanmış oldu.

Çınarcık Huzurevindeki Bocce Maçına destek vermek üzere, Çınarcık Kaymakamı Soner KIRLI , Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut ÖNEŞ ile Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ailesi olarak, lig boyunca ilimizi temsil eden bocce takımlarımıza başarılar dileriz.