…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Aralık 2019, Salı Yalova,Türkiye

Yabancı Uyruklu Çocuklara “Sıfır Atık Projesi ”ve “Çocuk Hakları” Eğitimi Verildi.


Vali Yardımcısı Mustafa KILIÇ , Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL, İl Müdür Yardımcısı Zekiye BAŞ, Merkez İmam Hatip Ortaokul Yöneticileri  ve Yabancı Uyruklu Çocuklarla Uygulama Otelinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Sosyal Uyum Projesinin ana hedefi ve amacı yabancı uyruklu mülteci çocukların yaşadıkları olumsuzlukları  en aza indirmek, Türk çocuklarıyla sosyal entegrasyonunun sağlanması, sosyal kültürel çevre ile uyum içinde olmalarının sağlanması ve değerler eğitimi ile çocuklara milli ve manevi değerlerin öğretilmesinin sağlanmasıdır.

Mülteci çocukların akranlarıyla eşit fırsata sahip olabilmesi çeşitli kültürel sanatsal sportif faaliyetler düzenlenmiş olup, bu kapsamda “ Sıfır Atık Projesi ”  hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Şube Müdürü Yakup KAPSIZ bir sunum gerçekleştirmiş ve sıfır atık projesini çocukların yaş ve gelişimlerine  uygun bir şekilde anlatan dergiler çocuklara hediye edilmiştir.

Sosyal Uyum Projesi çerçevesinde İl Müdürlüğümüzde görevli  Merve KILIÇ tarafından Çocuk Hakları ile ilgili sunum yapılmış olup, Çocuk Hakları İl Komitesine katılım sağlamaları yönünde İl Müdürlüğüne davet edilmişlerdir. Programa Merkez İmam Hatip Ortaokulundan 110 Yabancı Uyruklu çocuk katılım sağlamıştır.