…
…
…
…
…
…
26 Mart 2020, Perşembe Yalova,Türkiye

“Vefa Sosyal Destek Grubu” Yaşlılarımızı Yalnız Bırakmıyor


Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının açıklamaları doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca “Yeni Koronavirüs (COVID-19)” hastalığına karşı alarm düzeyi yükseltildiğinden, Virüs tehlikesi ortadan kalkana kadar İlimizde önlemler alınması zorunluluğu doğmuştur.

İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci valiliğimizin başkanlığında oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu”   ile karşılanmaktadır.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL’ın başkanlığında Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz İşbirliği ortaklarından olup bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu değerlendirilme toplantısı müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılmıştır.

Valimizin talimatları doğrultusunda İlimizde koronavirüs salgınına karşı yüksek risk grubunu oluşturan ve  yalnız yaşayan 80 ve  90 yaş üzeri yaşlılarımıza telefonla ulaşılmış bilgilendirme yapılmış, ulaşılamayan yaşlılarımız hanelerinde ekiplerimiz tarafından sosyal mesafe korunarak  ziyaret edilerek temel ihtiyaçları karşılanmaktadır.