…
30 Eylül 2020, Çarşamba Yalova,Türkiye

Varlığınız En Değerli Hazinemizdir “Dünya Yaşlılar Günü”nüz Kutlu Olsun.


Dünya  Yaşlılar Günü; İnsanların “yaşlı  sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi,  yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından  1990 yılında aldığı bir kararla 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü  olarak ilan edilmiştir.

Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen    faktörlerin bilinmesi  yaşlıların, sağlığını koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilemelerinde, sosyalleşmeleri  ve mutlu olmalarında önem  taşımaktadır. Sosyal hayattan uzak, tüm yaşam bağları biyolojik fonksiyonlarıyla sınırlı olan yaşlılarımızı toplumsal hayata kazandırmanın, onların bilgi ve birikimlerinden faydalanmanın ve kaliteli bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak hepimizin en kutsal görevidir.

Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Onlar ,gölgesinde hayat bulduğumuz koca çınarlardır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak yaşlı vatandaşlara götürülen hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar devam etmekte olup, Yaşlılarımızın mümkün olduğu kadar kendi ortamı içinde bulunduğu ve alıştığı yerlerde, ancak hayatlarını daha da kolaylaştıracak koşullar altında devam edebilmesine yönelik bir hizmet anlayışına sahibiz.

Bu kapsamda Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet vermekte olan Kuruluşlarımızdan Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 110 yaşlıya, SHÇEK Yalova Belediyesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 70 yaşlıya ve ilimizde yeni açılan Özel Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yaklaşık 60 yaşlıya hizmet vermektedir. Ayrıca Yalova Valiliği himayesinde yürüttüğümüz “Manevi Evlat” projesi kapsamında yaşlılarımıza kendi evlerinde bakım ve ihtiyaçları giderilerek sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir.

Ülkemizde Kovid-19 ile mücadele sürecindeki önlemlerin etkin şekilde sürdürülmesine karar verilmiş, ilimizde bulunan yaşlı kuruluşlarımızda Kovid-19 nedeniyle ortaya çıkabilecek sağlık problemlerine müdahale konusunda izlenecek yöntemler ve  alınması gereken tedbirler kuruluşlarımız tarafından hassasiyetle uygulanmaktadır.

Bu doğrultuda yaşlılık dünyada hızla önem kazanan bir yaş dönemi olarak kabul edilmekte olup, tüm büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla, sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyoruz.