…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2021, Cuma Yalova,Türkiye

Valimiz Sayın Muammer EROL’ un katılımı İle "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İl Müdürlüğümüz koordinesinde kuruluşumuz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlenmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, personellerinin katılımı ile  Emniyet Müdürlüğü Yunus ve Şahin Motosiklet Ekibi ile Türkiye Kadın Motosikletçiler Kulübü’nün katkılarıyla  İl Müdürlüğümüz hizmet binası önünden çıkışla halkımızın yoğun olduğu caddelerde  motor korteji geçişi ile farkındalık oluşturulmuştur.

Akabinde İlimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında stand açılışı yapılarak Yalova Belediyesi Kadın Hizmetleri Birimi , Emniyet Müdürlüğü KADES Uygulamaları ve  ŞÖNİM tarafından  ŞÖNİM hizmetleri hakkında vatandaşlara bilgi verilmiştir.

Düzenlenen etkinliklere Valimiz Sayın Muammer EROL, Yalova Belediye Başkanı Mustafa TUTUK, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Özkan SEYREK, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin YİGEN, Kuruluş Müdür ve Müdür Yardımcılarımız, Sivil Toplum Kuruluşları ile vatandaşlarımız katılmıştır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında seminerler düzenlenerek ; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli Şükran Sarı tarafından Adnan Menderes Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde eğitim görmekte olan kız öğrencilere Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele , Cennet Ertürk tarafından Yalova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görev yapmakta olan idareci ve öğretmenler ile hizmet almakta olan kursiyerlerin katılım sağladığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimlerinde ŞÖNİM hizmetleri, 6284 Sayılı Kanun ve 4. Ulusal Eylem Planının tanıtımı yapılmıştır.