…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Yalova,Türkiye

Valimiz Sayın Muammer EROL'un Başkanlığında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu" Toplandı


Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihlallerinden biri olması, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda 75(yetmiş beş ) maddeden oluşan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmış ve plan doğrultusunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılabilmesine Dair Protokol” imzalanarak ,ciddi bir seferberlik başlatılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı gereğince Bakanlığımızca yayınlanan 01.01.2020 tarihli 1 sayılı Genelge ile; İçişleri Bakanlığımızın, valiliklerin ve kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan hususlar düzenlenmiş olup bahse konu mücadelede yol haritası belirlenmiştir. Bu kapsamda ilimizde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon  işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla;

Valimiz Sayın  Muammer EROL’un başkanlığında, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon , İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” 25 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da yapılmıştır. Yapılan toplantıda;

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin YİGEN; 6284 SK, ŞÖNİM ve KKE hizmetlerinden bahsederek günün anlam ve önemine dikkat çekmiş, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki bireysel ve sosyal sorumluluklarımızdan bahsederek, sorumlu kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştirilmesi hedeflenen çalışmalara değinmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Gül YILDIRIM tarafından Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirlikleri tanıtılmış, kadına yönelik şiddetle mücadelede Jandarma Komutanlığının faaliyetlerinden bahsetmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli Komiser Yrd Nuran Hn tarafından Aile İçi Şiddet Bürosu hakkında bilgilendirmeler yapılarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluklarından bahsetmiştir.

Daha sonrasında kurul üyeleri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi /Kadına Karşı Mücadele Birimleri ile ilimiz merkezinde KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığının arttırılması içim kurulan stantlar ziyaret edilmiştir.