…
…
…
28 Haziran 2019, Cuma Yalova, Türkiye

Vali Yardımcımız Yıldırım UÇAR Başkanlığında Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu Toplandı


2019 Yılı Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu üçüncü toplantısı; Vali Yardımcımız Yıldırım UÇAR başkanlığında, Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu Üyelerinin katılımı ile, 27 Haziran 2019 Perşembe günü İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir

Söz konusu toplantı gündem maddeleri kapsamında; 2. İl Çocuk Koordinasyon Kurulu Toplantısı kararları, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’ nın Mayıs- Haziran 2019 aylarına ait çocuk işlemlerine dair sayısal verileri ile, İl Çocuk Koordinasyon Kurulu Alt Komisyonu kararları değerlendirilmiştir. Ayrıca İlimizde çocukların güvenli internet kullanımına yönelik gündem maddesi ile, yabancı uyruklu çocuklara yönelik barınma merkezi açılıp açılamayacağı konusu gündem maddeleri olarak yer almış ve değerlendirilmiştir.

2019 Yılı İl Koordinasyon Ve Değerlendirme Kurulu 3. Toplantısı sonucunda;

Çocuklara yönelik güvenli internet kullanımı konusunda, kamuya açık, internet salonu, oyun salonu gibi işletmelerde, ilgili kurumlarca düzenli yapılan denetimlerinin etkili olduğu, İl düzeyinde güvenli internet kullanımının yaygın olduğu ve çocuklara yönelik koruyucu- önleyici olması bakımından denetimlerin sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarının tespiti durumunda, bildirimlerin kısa sürede Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ ne bildirilmesi ve Çocuk Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılarak, tedbir kararlarının uygulanmasının, olumlu ve etkili sonuçlarının gözlendiği değerlendirilmiştir. Kurul üyesi kurumların koordineli çalışmalarının sürdürülmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı kararlaştırılmıştır.

Yabancı uyruklu çocuklara yönelik barınma merkezi ihtiyacı değerlendirilmiş olup, İlimizde çocuklara yönelik barınma merkezi ihtiyacının bulunmadığı değerlendirilmiştir. Ayrıca sağlık kontrolleri tamamlanmış, kemik yaşı tespit edilmiş ve refakatsiz çocuk statüsünde olan çocukların; Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Koruma İlk Müdahale Birimi’ nden hizmet aldıkları ve söz konusu hizmetin kurumlar arası işbirliği ile sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.