…
…
…
…
16 Eylül 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Asım ALKAN Başkanlığında; KYŞM İL Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.


30.06.2021 tarihinde Bakanlık makamı oluru ile yürürlüğe giren ve 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında 16.09.2021 tarihinde İl Özel İdare Toplantı Salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Asım ALKAN Başkanlığında, Cumhuriyet Savcısı Sinan GÜVEN, Aile Mahkemesi Hakimi Emrah GÜLDURAN, İl Emniyet Müdür Yrd. Togan ÇETİN, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa BAKÇEPINAR, Yalova Belediye Başkanlığı ve tüm İlçe Belediye Başkanlığı temsilcileri, Kaymakamlarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN ve sorumlu kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda; 2021-2025 yıllarını kapsayan  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, ŞÖNİM Müdürü Yasemin YİGEN tarafından önümüzdeki dört yıl boyunca İl geneli gerçekleştirilmesi planlanan hedef ve faaliyetlere ilişkin gerekli bilgilendirmelerde bulunulmuş olup Eylem Planının tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda mevzuatın etkin uygulanması ve mağdurların adalete erişiminin kolaylaştırılması, şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan program ve politikalara yerleştirilmesi, koruyucu önleyici hizmetlerin etkin korunmasına yönelik kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi, şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılması; sistematik, güvenilir ve karşılaştırılabilir verilerin toplanması ve istatistiklerin üretilmesi hedefleri kapsamında işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına ilişkin önemli kararlar alınmıştır.