…
…
…
…
…
…
23 Ekim 2023, Pazartesi Yalova, Türkiye

Vali Yardımcımız Sayın İdil ÖZDEMİR DOĞAN Başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


Vali Yardımcımız Sayın İdil ÖZDEMİR DOĞAN başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Arif LAÇİN, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin YİGEN’ in katılımları ve koordinasyonu ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Özen yükümlülüğü bulunan kamu kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli personelimiz Sosyolog Cennet ERTÜRK tarafından Adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler ile istatistiki veri çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunulmuş, şiddet vakalarının son üç yıl içerisinde ilçelere ve şiddet türlerine göre İlimizdeki dağılımı değerlendirilerek aynı zamanda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü farkındalık çalışmalarına ilişkin planlamalardan da bahsedilmiştir.

Gerçekleştirilen toplantıda kolluk birimlerine intikal eden vaka sayıları ve bölgesel dağılımı, KADES ihbar ve tanıtımları ile Elektronik Kelepçe uygulamasına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Eyüp MOL ve İl Jandarma Komutanlığında görevli J.Asb. Bçvş A. İçi Şid. Müc. Ve Çck. Ks. Amiri Zuhal YAZICI ÜZEL tarafından bilgilendirmelerde bulunularak şiddetle mücadele alanında gerçekleştirilen akademik çalışmalar Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde görevli Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasemin ÇÖLGEÇEN tarafından aktarılmıştır.

Önemli politika belgelerinin başında yer alan Ulusal Eylem Planları ve 4. Ulusal Eylem Planı politika önceliklerinin belirlenebilmesi adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde uygulanmak ve izlenmek üzere ortak akılla oluşturulan 2023 Faaliyet Planı kapsamında ilimizde şiddetle mücadele alanındaki çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiği yönünde önemli kararlar alınarak, sürecin iş birliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesi gerektiği vurgulanmıştır.