…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Aralık 2019, Cumartesi Yalova, Türkiye

Türkiye Kooperatifler Fuarında İlimizdeki Kadın Kooperatifleri Stand Açtı


Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapmasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı hedefleri yer almaktadır.

Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü temsilcisi Mehmet SELİM, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcisi Vicdan YENER ile İl Müdürlüğümüz temsilcisi Kadın Konukevi Müdürü Tuğçe İŞCANOĞLU, 5-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da Ticaret Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kooperatifler  Fuarına katıldı.

Fuarda Çınarcık Hanımeli Kadın Kooperatifi ile Yalova Modern Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi stand açtı. Ayrıca Altınova Kadın Girişimi Birliği İşletme Kooperatif üyeleri ile birlikte incelemeler yapmak üzere yoğun katılım sağlandı. Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi ile  ilgili kamu kurum temsilcileri ve  İl Müdürlüğümüz temsilcisi destek vermek üzere ve diğer kadın kooperatiflerinin standları  gezilerek  hikayelerinin başarı süreçleri takip edildi.