…
…
…
…
…
…
…
…
13 Eylül 2019, Cuma Yalova,Türkiye

Tatilde “Sosyal Çalışma Programı ” Kapsamında Görev Alan Üniversite Öğrencileri Hem Para Kazandı Hem De Tecrübe


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan Sosyal Çalışma Programı ile üniversite öğrencilerinin yaz tatili döneminde çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak maksadıyla düzenlenmiştir.

Üç ay süren  Sosyal Çalışma Programı ile üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak, öğrencilerin toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmeleri hedeflenmiştir.

Sosyal Çalışma Programı (SÇP) kapsamında İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda görev alan “Kültürel ve Sosyal Hizmetlerin Desteklenmesinde” katkı sağlayan  öğrencilerle  program sonunda İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bir araya gelindi.

Sosyal Çalışma Programı  ile gençlerimiz sosyal hizmetler alanında şehit ve gazi yakınları  hizmetleri, engelli ve yaşlı hizmetleri , çocuk hizmetleri birimleri ile  arada yapmış oldukları çalışmaların kendilerine fayda sağladığını ayrıca manevi açıdan farkındalık oluşturduğunu belirttiler.

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL, İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE , İŞKUR SÇP Program sorumlusu Yasin ERTUĞRUL, İl Müdürlüğü Program sorumlusu Arif LAÇİN ile üniversite öğrencileri katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL,  İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE tarafından Katılım Belgeleri takdim edildi.