…
07 Mayıs 2021, Cuma Yalova, Türkiye

Tam Kapanma Sürecinde İl Müdürlüğümüzce Sunulan Hizmetler


Covid-19 salgınının önlenmesine yönelik Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan tam kapanma kararı sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak için Sosyal ve Ekonomik Destek, Evde Bakım ve Koruyucu Aile ödemeleri Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplarına yatırılacaktır.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce sunulan hizmetlerden tam kapanma döneminde SED hizmeti  kapsamında çocukların kendi ailesinin yanında başta ekonomik açıdan olmak üzere destekleyici hizmetlerimizden ihtiyaç sahibi ailelerimiz için Ramazan Bayramı öncesinde Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 429 çocuk için  490.602,60 TL , Evde Bakım Hizmeti kapsamında 1665 engelli yakınına  ise 2.780.175,97 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Vefa Sosyal Destek Grubu  Çalışmaları Kapsamında;

Yalova Valiliği koordinasyonunda, İl Müdürlüğümüz bünyesinde  oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları Tam Kapanma sürecinde dışarı çıkma kısıtlaması  bulunan vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek üzere hizmet vermektedir.

Ramazan Ayı İçerinde Müdürlüğümüz Hizmetlerinden Yararlanan Kişilere ;

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne Yalova Liman Başkanlığı ve Hasene derneği tarafından bağış olarak teslim edilen ayni yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Ramazan ayı boyunca dağıtımı sağlanan 500 adet gıda kolisi teslim edilmiştir.