…
17 Şubat 2022, Perşembe Yalova,Türkiye

Sosyal Yardım Programlarımızın Aylık Ödemelerinde Artış Yapıldı


Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN tarafından yapılan açıklamada;  Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki, Evde Bakım Yardımının 2.354 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 1.677 TL’ye, Koruyucu Aile ödemelerinin de  2.572 TL’ye yükseldiği açıklandı.

Evde Bakım Yardımı 2.354 TL’ye Çıktı

Aylık ortalama 1630 engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığının altını çizerek, 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1.798 TL’den 2.354 TL’ye çıkarıldığını kaydetti.

Sosyal Ekonomik Destek Ödemeleri Arttı

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesi esas alınmış olup , ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulmaktadır. Bu kapsamda  “SED hizmetinde hali hazırda 430 aileye çocuk başına yapılan yardımlar ortalama 1.259 TL’den 1.677 TL’ye yükselmiştir.

Koruyucu Aile Ödemeleri Arttı

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 1.964 TL’den 2.572 TL’ye çıkarılmıştır. Ayrıca Koruyucu Ailelerimizden 7 annenin sigorta prim ücretleri yapılmaktadır.

 Sosyal Hayata Daha Güçlü Entegre Olmalarını Amaçlıyoruz

İnsanı Yaşat Ki, Devlet Yaşasın düsturu ile uygulanan sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve aileler ihtiyaçlar doğrultusunda desteklenmiş, dezavantajlı durumdaki bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklenerek sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri de arttırılmıştır.

Ekonomik olarak desteklenen, çalışabilecek durumdaki birey ve aileler üretim ile istihdama yönelik projelerle buluşturularak düşük gelirli vatandaşlarımızın bu projelerle ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü şekilde entegre olmaları amaçlanmaktadır.

İl Müdürlüğümüz aile, toplum ve birey refahını arttırmak amacıyla dezevantajlı kesimler öncelikli olmak üzere bütüncül yaklaşımla sosyal riskleri önleyici ,sosyal yardım ve hizmet çalışmalarını yürütmektedir.