…
05 Nisan 2021, Pazartesi Yalova,Türkiye

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Kapsamında Yalova Belediye Başkan V. Mustafa TUTUK İle Görüşme Gerçekleştirildi.


Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Yalova Belediye Başkan V. Sayın Mustafa TUTUK , Yalova Belediyesi Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın Melahat YALÇIN ile Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sayın Afitab KÜÇÜKÖZDEMİR ‘i ziyaret etti.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına ( SOGEP) İl Müdürlüğümüz tarafından "Engelli ve Yaşlı Bakımında Kadın İstihdamı” projesiyle katılım sağlanacaktır.

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde eşi vefat etmiş yahut eşinden ayrı yaşayan çocuk sahibi kadınların iş hayatına katılımlarında çocuklarının bakımını sağlamaları ve belirli bir alanda uzmanlaşmamış olmaları nedeniyle zorluk yaşadıkları saptanmıştır. Aktif iş gücüne sahip olmayan, sosyal yardımlarla hayatlarını idame ettiren kadınların belirlenmiş eğitim ve/veya sertifika programlarıyla nitelikli hale getirilip, aktif iş gücüne katılımlarının, engelli ve yaşlı bakım alanlarında istihdamlarının sağlanması maksadıyla İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in koordinasyonunda "Engelli ve Yaşlı Bakımında Kadın İstihdamı" projesi hazırlanmıştır.

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülmesi planlanan "Engelli ve Yaşlı Bakımında Kadın İstihdamı" projesi'nin hayata geçirilmesi aşaması hususunda ve projeye katkı sağlanması çerçevesinde Yalova  Belediye Başkanı ile istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.