…
09 Temmuz 2019, Salı Yalova,Türkiye

“Sosyal Çalışma Programı ” Protokolü İmzalandı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak maksadıyla düzenlenecek Sosyal Çalışma Programları (SÇP) için başvurular  25 – 28 Haziran 2019 tarihleri arasında İŞKUR’un internet sitesi üzerinden  yapılmıştır.

Sosyal Çalışma Programlarının, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından birisi olacağı, program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri  hedeflenmektedir.

Temmuz ayı itibarıyla başlayacak ve üç ay sürecek Sosyal Çalışma Programları ile üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklardır.

Bu kapsamda Sosyal Çalışma Programı sözleşme taraflarından Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan DEDE ile Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL arasında protokol imza altına alındı.