…
…
18 Aralık 2020, Cuma Yalova,Türkiye

Sokakta Yaşayanlara Şefkat Eli


Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü arasında sokakta kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve uygun sosyal hizmet modelinin sunulması hususlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Hizmet Grubu tarafından gerçekleştirilen mesleki çalışmalar ve saha taraması neticesinde Yalova ili sınırları içerisinde yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşların soğuk hava koşullarında yaşam mücadelesi verdiği ve bu vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması gerekliliği tespit edilmiştir. Bu kapsamda Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN’in koordinesinde bir proje hazırlanmış olup, bu proje kapsamında sokakta yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması ve ilgili sosyal hizmet modelinin belirlenerek mesleki çalışmaların yapılmasına yönelik hizmetlerin Yalova Valiliği koordinasyonunda, Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde yürütülmesi planlanmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Hizmet Grubu tarafından tespit edilen vatandaşlar sosyal inceleme görüşmesi gerçekleştirildikten sonra Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sağlanan barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanacağı merkeze yerleştirilmektedir. Muhafaza altına alınan vatandaşlara kalıcı çözüm üretilebilmesi maksadıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacılar tarafından mesleki çalışmalar yürütülmekte olup, vatandaş hakkında uygun sosyal hizmet modeli belirlenmektedir.

Yalova Valisi sayın Muammer EROL’un oluru, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa TUTUK ile Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN imzalarıyla yürürlüğe giren protokol kapsamındaki hizmetler sunulmaktadır.