…
09 Ağustos 2021, Pazartesi Yalova, Türkiye

SOGEP Projemiz Destek Almaya Hak Kazandı


T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kalkınma Ajansları tarafından yürütülmekte olan 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına (SOGEP) Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan  "Engelli ve Yaşlı Bakımı Eğitim Merkezi" başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından engelli ve yaşlı bakımı alanında dezavantajlı kadın istihdamına yönelik hazırlanan "Engelli ve Yaşlı Bakımı Eğitim Merkezi" başlıklı proje 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygun bulunan proje fikirleri arasında yer alarak Türkiye geneli yapılan değerlendirme sonucunda desteklenmeye hak kazanmıştır. Projeyle, Yalova ilinde ikamet eden boşanmış veya eşi vefat etmiş, sosyal yardımlardan yararlanan, aktif iş gücüne katılamayan ancak bu konuda istekli olan çocuk sahibi kadınların engelli ve yaşlı bakımı alanında ilgili eğitimleri alarak nitelikli hale getirilmesi, istihdamlarının sağlanarak başta kadınlar, çocukları ve ailelerin kalkınması, bu vesileyle engelli ve yaşlı bakımı alanında gerek özel bakım merkezlerinde mevcut olan nitelikli personel ihtiyacının giderilmesi gerekse ev ortamında özel bakım hizmetinden yararlanmak isteyen yaşlı/engelli ve yakınlarının taleplerinin karşılanması planlanmaktadır.

İlgili proje 1.5 Milyon TL bütçeye sahip olup projenin uygulamaya geçmesiyle birlikte ilimizde ikamet eden toplumun dezavantajlı kesimi içerisinde yer alan kadınların engelli ve yaşlı bakımı gibi istihdam imkânı geniş bir alanda eğitimlerinin sağlanarak istihdama katılımlarının kolaylaştırılması, mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, sosyal yardımlara duyulan ihtiyaçlarının azaltılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi yoluyla sosyal sorunların çözümüne katkı sunulması beklenmektedir.

İl Müdürümüz Arif LAÇİN, projeden sorumlu İl Müdürlüğümüzde görevli Sosyolog Yasir Furkan ÖZTÜRK ile birlikte Kocaeli ilinde bulunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı genel merkezinde projeye dair değerlendirme toplantısına katılmıştır. Gerçekleştirilen toplantı da çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini temin etmek amacıyla, projeye ve uygulama sürecine ilişkin genel değerlendirme ve istişarelerde bulunulmuştur.

Proje hazırlama sürecinde yönlendirme ve desteklerinden dolayı Doğu Marmara Ajansı Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü sayın Murat ÖZKAN ve görevli uzmanlara teşekkür ederiz. Engelli ve Yaşlı bakımı alanı ile kadın istihdamına yönelik katkı sunması ve değer katması beklenen projemizin ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.