…
…
09 Temmuz 2019, Salı Yalova,Türkiye

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Çalışmaları


Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kuruluşlarından ŞÖNİM tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; İlimizde 2019 Yılı Ocak- Haziran Ayında; 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında 417 önleyici, 10 Koruyucu Koruma Kararı verilmiştir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü hizmetlerinden 509 kadın, 63 çocuk ve 33 erkek olmak üzere toplam 605 kişi faydalanmıştır. Bu kişilere rehberlik, barınma, hukuki destek ve koruma kararına yönelik psiko-sosyal destek gibi hizmetler verilmiştir. Yalova Kadın Konukevinde ilk 6 ayda 79 kadın ve beraberindeki 55 çocuğu konukevi hizmetinden faydalanmıştır.

 
2019 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı doğrultusunda yapılan çalışmalar ; 

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından; İl Jandarma Komutanlığı personeli, 700. yıl Osmangazi İlkokulu, Zübeyde Hanım ortaokulu öğretmen ve velileri, Rahmi Tokay Ortaokulu, Şehit Kübra Doğanay İHO, Saffet Çam Ortaokulu Öğretmenleri,  Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü personeli ve denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler, AÇSHİM Personeli, AÇSH İl Müdürlüğü TYP Personeli, Termal İlçe Emniyet Amirliği personeli, İŞKUR personeli, Armutlu Belediyesi personeli ve MEM rehber öğretmenlere yönelik olmak üzere toplamda 356 kişiye kadına yönelik şiddetle mücadele semineri verildi. ASAM ve MÜDEM Derneğinden faydalanan Yabancı uyruklu kadınlara yönelik Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Şönim Hizmetleri konulu seminer verildi. Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından İl Jandarma Komutanlığı er ve erbaşlar ile Çiftlikköy Belediyesi personeline toplamda 44 kişiye “evlilik öncesi eğitim” semineri verildi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Gazi Abdurrahman İlkokulu ve Elmalık Salim Delen ilkokulu velileri, AKV Çocuk Evleri Personeli, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yararlanan yükümlüler, Milli Piyango BRMM ve YBRM Müdürlüğü personeli, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Armutlu Belediyesi Çalışanı, Paşakent Merkez Huzurevi personeli, TYP Personeli, ÇEKOM Personeli, ŞÖNİM ve KKE personeli, Çınarcık Huzurevi personeli, MEM yatılı kuruluş personeli, Eser Bakım Merkezi personeli, Yalova Ceza ve Tutukevi Tutuklularına yönelik toplamda 668 kişiye “Aile İçi İletişim ve Problem Çözme Becerileri” semineri verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 585 sağlık personeline “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği-Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” semineri verildi.

Şiddet Önleme Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından AÇSH İl Müdürlüğünde çalışan 19 meslek elemanına “ erken yaşta ve zorla evliliklerle Mücadele” eğitimi verildi.

AÇSH İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Gazi Osman Paşa, Zübeyde Hanım, Hayme Hatun ve Aydede Anaokulu, Gazi Abdurrahman, 75. Yıl Namık Kemal, Rahmi Tokay, Elmalık Salim Delen ve Mevlana İlkokulu’nda toplam 132 öğrenci velisine yönelik 8 oturum halinde “Aile İçi İletişim” eğitimi verildi.

İl Müftülüğü tarafından Kuran Kursu öğreticileri, kadın İŞKUR personeli,  cami cemaati, din görevlileri, yaz kuran kursu öğreticileri, kadın konukevinde kalan kadınlar, Kurum/Kuruluşlar, Dernek ve vakıflara olmak üzere toplamda 1081 kişiye Temel Aile Bilinci, Aile içi İletişim, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede konusunda farkındalık çalışmaları yapıldı. Kadın Konukevinde kalan kadınlara yönelik manevi destek hizmeti verildi.

Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet gören kadınlara, konukevinde kaldıkları süre boyunca ve sonrasında mevzuatta belirtildiği şekilde ekonomik destek sağlanmıştır. 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde;  Kadın Konukevinde kalan kadın ve çocukların Halk Eğitim Merkezi Kuaförlük bölümünden ücretsiz saç bakımından yararlanmaları sağlandı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerine yönelik “Aile İçi İletişim” ve “Kadına Yönelik Hizmetler” semineri verildi, stant açılarak broşür dağıtımı yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, 14 Şubat Sevgililer Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yol kontrol ve uygulama noktalarında 2500 kadına çiçekler dağıtılarak günleri kutlandı.