…
18 Eylül 2020, Cuma Yalova,Türkiye

Şehitlik Niyetiyle Giriştikleri Mücadelelerden “Gazilik” Onuruyla Çıkan Kahraman Gazilerimiz


Milletimiz 1071'de Anadolu'nun kapılarını açarken, Çanakkale ve İstiklal Savaşlarında vatanına sahip çıkarken, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da hainlere karşı istikbalimizi korurken gaza anlayışını tüm değerlerin üzerinde tutmuştur.

Gazilerimiz, şanlı tarihin, vatan, millet ve bayrak sevgisinin ölümsüz abideleridir. Kahramanlığın  ve fedakarlığın gurur timsali ve mazisi şan, şerefle dolu Türk ordusunun ilham kaynağı olarak nitelendirilen,  şehitlik niyetiyle giriştikleri  mücadelelerden “gazilik” onuruyla çıkan kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna göğüslerini siper eden kahramanlar gazilerimizdir.

Devletimizin bekası ve asil milletimizin varlığı uğruna bedenlerinde almış oldukları yaralar gazilerimizin kahramanlıklarını simgeleyen birer şeref madalyasıdır.

Milletimiz vefa ve minnet duygusuyla şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima yanında olmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.