…
…
…
…
16 Temmuz 2019, Salı Yalova,Türkiye

Şehit Yakınları ve Kahraman Gazilerimiz Onuruna Düzenlenen Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldik.


Valiliğimiz himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde 14 Temmuz 2019 tarihinde Yalova Polis Lokali’nde gerçekleştirilen  15 Temmuz Demokrasi  Şehitlerini  Anma, Milli  Birlik ve  Dayanışma Günü programları kapsamında  “Şehit Yakınları ve  Gaziler  Onuruna ” akşam yemeği programı düzenlenmiştir.

Programa Valimiz Sayın Muammer EROL ve Hanımefendileri, Ak Parti Milletvekili Meliha AKYOL, Karamürsel Eğitim Merkezi Güverte Sınıf Okulları Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyon Başkanı,   İlçe Kaymakamları , İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclis Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreter V. İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurumu Müdürleri  ,Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Muhammet İslam ALTUĞ’un ailesi,15 Temmuz Gazisi Enes GÖKSU, ilimizdeki tüm kıymetli şehit yakınları ve kahraman gazilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yemek programında Valimiz Sayın Muammer EROL Şehit yakını aileleri ve kahraman gazilerimize yakın ilgi gösterdi ve tek tek masaları gezerek  hoş geldiniz   dedi. İl Müftü Yardımcısı Halil ERİŞ’in  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Cevdet Cemal ÇIKRIK tarafından dua edilerek tüm şehitlerimizin  ruhlarına Fatihalar okundu.

Akabinde İl Müdürümüz Faruk UYSAL konuşmasında; “15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti ,onurlu direnişi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bertaraf edilerek tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Milletimiz Milli Birlik ve Beraberlik duygusu ile 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş Demokrasi Zaferini ve Milli İradesine sahip çıkarak  darbecilere karşı cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Bu doğrultuda Birliğimizi, Dirliğimizi, Beraberliğimizi Milli Menfaatlerimizi, Milli Onurumuzu Türkiye'nin değerlerini maneviyatımızı asla unutmayacağız. Biz biriz, beraberiz, hep beraber hepimiz Türkiye'yiz.  Allah bu Aziz Milletin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermesin ve bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehadetini kabul etsin” dedi.