…
…
21 Kasım 2020, Cumartesi Yalova, Türkiye

"Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Temasıyla 21. Ulusal Çocuk Forumu Düzenlendi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile UNICEF iş birliğinde "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" temasıyla 18-20 Kasım 2020 tarihleri arasında 3 gün süren 21. Ulusal Çocuk Forumu düzenlendi.

İlimizi temsilen  Çocuk Hakları komiteleri temsilcilerinin de katıldığı forum, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online ortamda il müdürlüğümüz toplantı salonunda yapıldı.

Online yapılan toplantıda; toplumun sağlam temeller üzerinde sürekliliğinin sağlanması, onu oluşturan çocukların sağlığı, gelişimi, eğitimi ve korunmasıyla doğrudan ilgili olduğu, her çocuğun iyi ve sağlıklı olduğu bir geleceğin yeniden hayal edildiği, Çocuk haklarına duyulan saygının, bir toplumun temel gelişmişlik değerlerinden biri olduğu, ayrıca bir toplumun çocuklara yaklaşımı, o toplumun geleceğe bakış açısını ve gelecekten beklentisini de yansıtmakta olduğu , Ülkemizin en değerli varlıkları olan çocuklarımızın hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlarda yetişmeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri, hak ettikleri eğitime ulaşabilmeleri konusunda çalışmaların yürütüldüğü , çocukların  çalışmaları ve  sunmuş oldukları  önerilerin rehberlik ettiği konularına değinilmiştir.