…
…
…
…
…
…
…
21 Ekim 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

S.S. Kurtköy Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi Ziyaret Edildi.


Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapmasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı hedefleri yer almaktadır.

Bu çerçevede bakanlıkların işbirliğinde söz konusu protokolün yerelde uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü Kadın Kooperatifçiliği  Yalova Çalışma Grubu oluşturulmuştur.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, İl Müdür Yardımcısı Zekiye BAŞ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevcan AYAN KOCABAŞ, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yasemin YİGEN eşliğinde ilimizde  faaliyette bulunan kooperatiflerden  S.S. Kurtköy Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi , kooperatif üyeleri ile görüşme yapılmıştır.

Yapılan ziyaretler de öncelikle kadınlarımızın yaşadıkları problemler, problemlere yönelik çözümler konuşulmuş, ilimizce mevcut olan kooperatiflerin daha fazla nasıl tanınır hale getirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunularak  kooperatifçiliğin güçlendirilmesi hakkında istişarelerde bulunulmuştur.