…
01 Mart 2021, Pazartesi Yalova,Türkiye

Özel Bakım Merkezleri Ve Özel Huzurevleri Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi


İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in başkanlığında, Özel Kuruluşlarımızda görevli Sorumlu Müdürlerin ve Meslek Elemanlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirilmiştir. Tüm özel kuruluşlarımızda Covid-19 aşılarının 2. Dozunun tamamlandığı, sürecin başarılı bir şekilde yürütüldüğü, tedbirlere uyulmaya hassasiyetle devam edileceği hususları konuşulmuş, engelli ve yaşlı bireylerimizin uzun süre kuruluşlarda kalmaktan kaynaklı moral ve motivasyonlarının nasıl artırılabileceği hususları değerlendirilmiştir. 

Özel kuruluşlara acil olarak yerleştirilen ve sağlık raporu çıkartılması gereken ancak randevu alınamayan engelliler için gerekli girişimler İl Müdürümüz tarafından gerçekleştirilmiş, randevu planlaması yapılmıştır. Özel Bakım Merkezlerimizin, engellilerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltebilmeleri amacıyla Şifa Bahçeleri projesi kapsamında çalışma yapmaları konusunda yönlendirmelerde bulunulmuştur.

Dezavantajlı kadınların, engelli yaşlı hizmet birimlerinde, özel bakım merkezlerinde çalışmalarını sağlayarak gerek istihdamlarını sağlama, gerekse topluma kazandırılmasında Teknik Destek Projesi başlatılmış, Bakanlığımızca ön kabulü yapılmıştır. Bu doğrultuda konu ile ilgili Özel Kuruluşlarımızla bilgi paylaşımında bulunulmuştur.