…
…
…
…
10 Eylül 2019, Salı Yalova,Türkiye

Minibüs Ve Taksi Şoförlerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Semineri Verildi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yalova Eylem Planı kapsamında; Minibüs ve taksi şoförleri ile şoför adaylarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” semineri verildi. Düzenlenen seminerde  Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hizmetleri anlatıldı.  

04.09.2019-06.09.2019 tarihleri arasında saat 20.00’de Yalova Belediyesi, Minibüsçüler odası ve Taksiciler Kooperatifi işbirliği ile Belediye Meclis salonunda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli Sosyal Çalışmacı Ayşe GÜRSES ve Elif TÜRKMENLİ tarafından verildi. Her gün farklı şoför gruplarına verilen seminerde; Şiddet türleri,  kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası ve Ulusal mevzuat, şiddete uğranıldığında ya da tanık olunduğunda başvuru mercileri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Kadın Konukevi hizmetleri anlatıldı. Seminerde Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve KADES Uygulaması (Kadın Destek Uygulaması) hakkında da bilgi verildi.

Seminerde sokakta özellikle gece geç saatlerde uygulanan şiddete en çok taksi ve minibüs şoförlerinin tanık olabileceği, bu yüzden şiddetle mücadelede şoförlerin önemli bir yer tuttuğu belirtildi. Seminere 375 kişi katılım sağladı.