…
…
…
22 Ekim 2019, Salı Yalova, Türkiye

Manevi Evlat Projesi İle Yalnız Yaşayan Yaşlılarımıza Destek Olmaya Devam Ediyoruz.


Ülkemiz artık yaşlı nüfusunun fazla olduğu ülkeler arasına girmiş durumda bulunmaktadır. Bu durum ülkenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyiyle ilgili olup, yaşlı nüfusunun gelişmesi ile beraber farklı hizmet modellerinin de devreye sokulması gerekmektedir. 

Bakanlığımızın Yaşlı Destek Projesi kapsamında manevi evlat projesine desteklerinin bulunduğu , İlimizde yaşlı nüfusunun fazla olması nedeniyle, özellikle tek başına yaşayan yaşlılara psiko-sosyal destek sağlanması, temizlik ve sağlık bakım hizmetlerinin karşılanması ve kendilerini daha güvende hissetmeleri için Yalova Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılında Yalova ili ve merkez köylerinde manevi evlat projesi başlatılmıştır.

İlk etapta 2018 yılında  İl Özel İdare tarafından TYP kapsamında desteklenmiş olup, 2019 yılında Bakanlığımız Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden manevi evlat projesi  devam edilerek, vakıf tarafından 50 yalnız yaşayan yaşlıya, İl Müdürlüğümüz bünyesinde 15 şehit ailesi ve gazilerimize proje kapsamında  destek verilmektedir.

Projenin amaçları arasında 65 yaş üstü bireylerin yaşam sınırlarını değiştirmeden korunması ve desteklenmesi ayrıca  çalışan bakım personelleri sayesinde kadının iş hayatındaki  istihdamını arttırmak hedeflenmektedir. Proje için aranan kriterler ise  65 yaş üstü olmak, tek yaşamak, biyo-psiko bakıma ihtiyacı olmak ve muhtaçlık kriterinde hizmet alması bulunmaktadır.

Proje kapsamında ilimizde evinde yalnız yaşayan 50 yaşlı ile 15 Şehit Aileleri ve  Gazilerimize bu proje kapsamında hizmet verilmektedir. Görevli personeller tarafından yaşlılarımız haftada bir gün olmak üzere,  evlerinde  temizlik, yemek, kişisel bakımları yapılmakta, kamu hizmetlerine vb. ulaşımları sağlanarak yalnız yaşayan yaşlılarımıza personellerimiz tarafından destek olunmaktadır.