…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2021, Cuma Yalova,Türkiye

Koruyucu Ailelerimize Katılım Belgeleri Takdim Edildi.


Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Yalova İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminde görevli  Psikolog Buket ARIKAN tarafından Koruyucu Ailelerimize yönelik 19.12.2020-28.02.2021 tarihleri arasında zoom üzerinden «Koruyucu Aile 1.Kademe Eğitim Programı»   düzenlenmişti.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda değerli koruyucu ailelerimizin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında eğitime aktif katılım sağlayan ailelerimize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif LAÇİN, Şube Müdürü Burhan ÇAÇAN ve Psikolog Buket ARIKAN tarafından katılım belgeleri  takdim edilmiştir.

Eğitimlerde koruyucu aile sürecinin sağlıklı ilerlemesi bu süreçte yaşanabilecek olası sorunlar için çözümlerin üretilmesi, ailelerimizin değerli katkıları ve deneyimleri ile diğer koruyucu ailelerimizi de destekleyerek bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Koruyucu aile hizmeti, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir.

Koruyucu Aile Hizmetlerinin Amacı ; Aile için sorunlu ve karmaşık olan bir dönemi çocuğun örselenmeden atlatarak normal hayatını devam etmesi, çocuğun korunması ,şefkatli ve destekleyici  bir aile ortamında gerekli bakımı alması, çocuğun olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan duygusal sorunlarının iyileştirilmesi, çocuğun geleceği için kalıcı bir planın geliştirilmesi ve hayata geçirilmesidir.