…
23 Temmuz 2019, Salı Yalova,Türkiye

Kıbrıs Barış Harekatının 45.Yıldönümü’nde Kıbrıs Gazilerimiz Tekne Turunda


1974 yılında gerçekleştirilen Barış Harekatıyla Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuştuğunu 1878 yılından 1974 yılına kadar Kıbrıs Türkünün özgürlüğünden yoksun bırakıldığını Barış Harekatıyla Kıbrıs Türkünün yeniden bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştuğu gündür.  Kıbrıs’ta can güvenliğinin kalmadığı ve kan döküldüğü bir dönemde Kıbrıs Harekatı ile adada yaşayan Türklerin katledilmesinin önüne geçilmiş, Ada'ya huzur ve barış getirilmiştir.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan Milli Mücadele Madalyaları, Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimize takdim edilmek üzere “ Milli Mücadele Madalyası ve Beratı ” tevcih töreni 24 Mayıs 2019 tarihinde  Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İlimizde ikamet etmekte olan 85 gazimize ait  madalya ve beratları bakanlığımızdan teslim alınmış, burada kendilerine, vefat eden gazilerimizin ise tüzük gereği eşlerine tevcih edilmişti. Törene katılamayan gazilerimizin madalya ve beratları ise  adreslerinde tarafımızca takdim edilmektedir.
 
20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının Yıldönümünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yalova Liman Başkanlığı ile  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde Kıbrıs Gazilerimiz ve aileleri ile birlikte tekne turunda bir araya gelindi. Kuruluşumuza bağlı hizmet vermekte bulunan Umut Evi gençlerimizin de katıldığı gezide, kıbrıs gazilerimiz ve aileleleriyle birlikte eğlenceli dakikalar geçirildi. Tekne turumuz Yalova iskelesinden hareket ederek Osmangazi Köprüsü ve Eskihisar manzaralı dönüşle son buldu.  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir GÜNER yapılan tekne gezisinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  kurum yöneticilerine teşekkür etti.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Faruk UYSAL; “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıl dönümünde şehit ve gazilerimizi saygıyla anarak, kahramanlarımızın  fedakarlığı sayesinde, Ada'ya huzur ve barış getirilmiştir. Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı bir hayat diliyorum. Kıbrıs Türk Halkı'nın ve tüm milletimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun.” dedi.