…
17 Aralık 2019, Salı Yalova,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol Toplantısı Gerçekleştirildi.


25 Kasım 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı  ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” imzalanmış ayrıca uygulamada öne çıkan sorunlar ve çözüm önerileri çerçevesinde 2020-2021 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda 81 İlde eşzamanlı olarak Valilikler Başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetin  Önlenmesi Ana başlığında “İşbirliği Protokolü ve Koordinasyon Plan” toplantısı   17 Aralık 2019 tarihinde Saat 10:00 ‘da İlimiz Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Valimiz Sayın Muammer EROL’un başkanlığında yapılan toplantıya , Cumhuriyet Başsavcısı Cuma ÇOBAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, İl Jandarma Komutanı  J. Alb. Mustafa BAKÇEPINAR, İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN, İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım TEMİR, İl Müftüsü Cevdet Cemal ÇIKRIK, İl Nüfus Müdürü Zekiye UĞURLU, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Özden SÖNMEZ ve  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL katıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede öncelikli rol ve sorumluluğu bulunan kurumların gerçekleştirmesi gereken faaliyetler somutlaştırılarak  2020-2021 yıllarına dair 7 Temel Hedef ve 75 Faaliyetin gerçekleştirilmesini  öngören sunum İl Müdürü Faruk UYSAL tarafından yapıldı.

Akabinde  Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi 2019 yılı hizmet ve faaliyetleri Sosyal Çalışmacı Elif TÜRKMENLİ tarafından arz edildi.