…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı Yalova, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seferberlik Ruhu İçinde, Sıfır Tolerans İlkesi İle Kararlılıkla Devam Edilmektedir.


Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde bağlı kuruluşumuz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünce “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Seferberlik Ruhu içinde, sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla devam edilmektedir.

Bu kapsamda düzenlenen ilk etkinliğimiz  İlimiz Altınova Yaşarsan Tersanesi çalışanlarına; Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen seminerde; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hizmetleri ile konukevi hizmetleri hakkında bilgi verildi. Kadına yönelik şiddetin en temel nedenleri arasında yer alan kadın erkek fırsat eşitsizliğinden başlayarak bu eşitsizliğin hem bir nedeni hem de bir sonucu olarak karşımıza çıkan kadına yönelik şiddet, tanımı, biçimleri, yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, konuya ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat ile kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Daha sonra Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Gazipaşa Caddesinde, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla stand açılarak, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlanan Kadına Şiddete Karşı Sıfır Tolerans” konulu el broşürü dağıtılmış şiddet görüldüğünde yada tanık olunduğunda sessiz kalmayarak başvurulabilecek kurumlar hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Açılan standa Yalova halkı yoğun ilgi göstermiş “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” pankartları açılmıştır.

Halil İnalcık Kültür Merkezinde Halka açık olarak düzenlenen seminer Çiftlikköy İlçe Vaizi Hasan AĞIRBAŞ  “ Ailede Erkeğin Rolü” , Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Selva ŞENGÜL tarafından  “ Aile İçi İletişim” anlatılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen çalışmalara Yalova Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL, İl Müdür Yardımcısı Zekiye BAŞ , Şube Müdürü Yunus ÖZDAŞ, Şiddet Önleme Merkezi Müdürü Sevcan AYAN KOCABAŞ  ve kurum çalışanları katılım sağlamıştır.