…
…
…
14 Kasım 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında Eğitimlerimiz Devam Ediyor.


Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüz koordinesinde her ay farklı bir kuruma Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi düzenlenmektedir. Bu kapsamda 09.11.2019 tarihinde Cumartesi günü PTT personeline yönelik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapmakta bulunan Ayşe GÜRSES tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi düzenlenmiştir.

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında farkındalık oluşturmak ve bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen seminerde; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hizmetleri ile konukevi hizmetleri hakkında bilgi verildi. Kadına yönelik şiddetin en temel nedenleri arasında yer alan kadın erkek fırsat eşitsizliğinden başlayarak bu eşitsizliğin hem bir nedeni hem de bir sonucu olarak karşımıza çıkan kadına yönelik şiddet, tanımı, biçimleri, yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, konuya ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat ile kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda ayrıntılı bilgi verildi.

PTT  Konferans salonunda düzenlenen eğitimde, ayrıca KADES Uygulaması (Kadın Destek Uygulaması) ve Alo 183 Sosyal Destek Hattının kullanımı konusunda personel bilgilendirildi.