…
…
…
…
…
…
…
09 Ağustos 2022, Salı Yalova, Türkiye

“Kadına El Kalkamaz” Anlayışıyla Yaygın Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor


“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 10/06/2022 tarihli yazısında bildirildiği üzere; Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle kamuoyuna duyurulmuştur.

Faaliyet Planı kapsamındaki görev ve sorumlulukların tam ve zamanında yerine getirilmesi ve yerelde iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinesinde “2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında ülke geneli yıl içerisinde en az 5 milyon erkeğe Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlamaların yapılması” hedefi yer almaktadır.

Bu kapsamda; İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Faaliyet Planının paydaşı olan ilgili Bakanlıklar ve Başkanlık temsilcilerinin katılımıyla #Kadına El Kalkamaz mottosu çerçevesinde video, broşür ve afişler hazırlanmıştır.

Bu çerçevede Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede etkinliğin ve farkındalığın artırılması amacıyla; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce İlimiz için hedeflenen eğitim verilecek 20.000 adet erkek sayısına ulaşmak üzere ekip oluşturulmuş; kahvehane, kıraathane, kuaför, berber, taksi durakları ve erkeklerin yoğun olduğu bölgelerde saha çalışmaları başlatılarak broşür dağıtımı yapılmıştır.

Aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan erkek personellere yönelik Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında seminerler düzenlenerek, broşür dağıtımı yapılmış olup, video gösterimi sağlanmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, İl Müdürlüğümüz topyekün seferberlik için çalışmaları ivedilikle yürütmeye devam etmektedir.