…
…
…
…
…
…
…
…
01 Temmuz 2019, Pazartesi

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” Kapsamında 2019 Yılı 1. İstişare Toplantısı Yapıldı


Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından imzalanan “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapmasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı hedefleri yer almaktadır.

Bu kapsamda ilgili kamu kurum temsilcileri ile İl Müdürlüğümüz koordinesinde toplantı yapılarak çalışma grubu oluşturulmuştur. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü , Ticaret İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Kadın Kooperatifleri ile ilgili bilgilendirme çalışmaları başlamış olup, Güney köy, Çınarcık , Altınova’da kadınlarla bir araya gelinmiştir. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Merva GENCER ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan toplantıda kadın kooperatifleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

2019 Yılı 1.İstişare toplantısı 25.06.2019 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, Vali Yardımcımız Yıldırım UÇAR'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Tarım ve Orman İl Müdürü, Ticaret İl Müdürü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü, Yalova Belediye Başkanlığı Temsilcisi, Yalova Üniversite Temsilcisi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü , SYDV Müdürü, Vergi Dairesi Müdürlüğü , İl Özel İdare temsilcisi , SGK, İŞKUR , KOSGEB, MARKA, YAGİKAD, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ,YTSO Kadın Girişimciler Kurul Başkan ve Yöneticileri, Yalova Model Kadın Kooperatif temsilcileri, Kadın Dayanışma Derneği, Hanımelleri Kooperatif temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlimizde oluşturulan çalışma grubunun çalışmaları değerlendirilerek bilgi paylaşımında bulunuldu