…
18 Mart 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

İstiklalden İstikbale ÇANAKKALE…


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği düzenlemiştir.

 “Anadolu Gönül Yolu” 81 Genç 81 Bayrak Projesi kapsamında 8 Mart 2021 tarihinde İlimiz Valilik binasında düzenlenen törenle Şanlı Bayrağımız Bilecik ili temsilcileri tarafından Yalova ilimize ulaştırılarak teslim alınmış olup, Şanlı Bayrağımız gün içerisinde Bursa iline  teslim edilmiştir.

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü etkinliği kapsamında Çanakkale Zaferine katkıda bulunan ülkenin her köşesinden gelen askerleri, şehitleri, gazileri temsilen 81 İlden 81 bayrağın, müdürlüğümüz bünyesinde çocuk evimizde korunma ve bakım altında  bulunan gencimizde   katılımıyla   Çanakkale Şehitliğinde 18 Mart 2021 tarihinde saat 15.15’te 7 bölgeden gelen bayraklar teslim alınıp 7 bayrak tarihi alan içerisindeki 7 yerde göndere çekilecektir.

Çanakkale Deniz Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olarak tarihin akışı üzerinde, belirleyici bir rol oynamış, milletimiz binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve veren, bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklâlimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Şehitlik ve gazilik, inancımızda ve kültürümüzde kutsal bir yer tutmaktadır. Şehit ve gazilerimiz, tarih boyunca emsalsiz özverileriyle vatan ve millet sevgisinin en büyük değerlerden biri olduğunu bizlere öğretmiştir.

Bu şuurdan ilham alan kahraman güvenlik güçlerimiz, bugün de teröre karşı milletimizin birlik ve beraberliğini korumak uğruna kahramanca mücadele vermektedir. Sınırlarımızda vatanımızı koruyan, şehirlerde terörle mücadele eden tüm kahraman güvenlik güçlerimiz bu topraklardaki ebedi varlığımızın birer sembolüdür.

Bunun bilinciyle milletimiz; şehit ve gazilerimizin değerini daima bilmiş, ailelerinin gururuna ortak olup kederlerini paylaşmıştır. Gazilerimizin varlığı ve şehitlerimizin emaneti bizim için mukaddestir. Bu değerlerimize daima sadakatle sahip çıkacağız.

Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yakışır şekilde yüceltmeye devam ediyoruz. Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıralarını çocuklarımıza gururla anlatmaya devam edeceğiz.

İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşlarının 106. Yıldönümü’ nde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni kutlarken, tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Arif LAÇİN

Yalova Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü