…
…
…
…
…
27 Nisan 2021, Salı Yalova,Türkiye

İlimizde İlk Uygulanacak Olan “Rehber Koruyucu Aile ” Adayları İle Bir Araya Gelindi.


Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi tarafından ilimizde ilk kez uygulanacak olan “Rehber Koruyucu Aile ” adayları ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Bilgilendirme  hakkında düzenlenen ilk toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Arif LAÇİN ,değerli koruyucu ailelerimizden oluşan Rehber Koruyucu Aile adayları sayesinde ilimizdeki çalışmalara büyük katkı sunacakları ve koruyucu aile sistemini anlatılmasında aktif rol üstlenecekleri konusuna değindi.

Bu konu hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından  yapılan açıklamaya göre, korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklara yönelik sunulan koruyucu aile hizmetinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla  yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Deneyimli koruyucu ailelerden oluşan bir ekip ile mentörlük sistemini getiren Bakanlığımız Türkiye genelinde sayıları 6 bin 200'ün üzerinde olan koruyucu aileler arasından seçtiği deneyimli koruyucu aileler ile aday aileleri eğitecek.

Uygulama sayesinde deneyimli koruyucu ailelerin hizmetin içinde daha fazla rol almasını sağlayacak proje ile koruyucu aile sistemine dahil olan ailelerin desteklenmesi planlanıyor.

Rehber Koruyucu Aile Sistemi ile aday ve yeni ailelerin çocuk bakımı ve sağlıklı gelişimleri konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak.

Aileden aileye tecrübe aktarımını da içeren rehberlik sürecinin yeni aileler için süreci yönetmede kolaylık sağlaması bekleniyor.

Sistem, Türkiye genelinde uygulanacak

Uygulamanın tüm Türkiye genelinde işlerlik kazanması ve zaman içerisinde çocukların bakımını üstlenecek olan tüm koruyucu ailelerin rehber koruyucu ailelerin desteğinden yararlanması hedefleniyor.

Rehber Koruyucu Ailelik nedir?

Rehber Koruyucu Ailelik, korunma ihtiyacı olan çocuklara belirli bir süre bakım sağlayan ve çocukların gelişimine olumlu katkılar sunmuş olan deneyimli koruyucu ailelerin hizmet ile ilgili kazanmış oldukları bilgi ve becerileri koruyucu aile adayları ve diğer koruyucu aileler ile düzenli ve sistemli bir şekilde paylaşmasını sağlamaya yönelik bir mekanizma olarak tanımlanıyor.

Uygulama yoluyla, aday koruyucu aileler ve yeni koruyucu ailelerin koruyucu aile hizmet süreçlerine ilişkin sahip oldukları sorulara yanıt bulmalarının sağlanması, hizmet sürecinde karşılaşılan sorunların çözümü konusunda önleyici nitelikte olan pratik anlamda ilave bir destek sunulması planlanıyor.