…
11 Temmuz 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

İl Müdürümüz Faruk UYSAL’ın "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı


15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti ,onurlu direnişi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bertaraf edilerek tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur.
 
15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde kümelenmiş  üniformalı teröristleriyle ülkemizin geleceğine kastetmeye çalışmış, devleti teslim alabileceklerini sanarak Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı darbe girişiminde bulunmuşlardır.
 
Milletimiz Milli Birlik ve Beraberlik duygusu ile 15 Temmuz gecesi sokaklarda tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş Demokrasi Zaferini ve Milli İradesine sahip çıkarak  darbecilere karşı cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır.
 
Bu doğrultuda Birliğimizi, Dirliğimizi, Beraberliğimizi Milli Menfaatlerimizi, Milli Onurumuzu Türkiye'nin değerlerini maneviyatımızı asla unutmayacağız. Biz biriz, beraberiz, hep beraber hepimiz Türkiye'yiz.  Allah bu Aziz Milletin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermesin ve bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehadetini kabul etsin.

Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Sayın Valimizin koordinasyonunda, Devletimiz, milletimiz ve toplumun bütün paydaşlarının katılımıyla ilimizde de 15 Temmuzun daha iyi anlaşılabilmesi, farkındalığın daima canlı tutulması, gelecek nesillere aktarılabilmesi için etkinlikler düzenlenmiş olup;  Tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz etkinliklerine davet ediyoruz.