…
08 Nisan 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in “8 Nisan Romanlar Günü” Mesajı


8 Nisan 1971 tarihinde farklı ülkelerden gelen Roman delegelerin katılımıyla toplanan Dünya Roman Kongresinde, ayrımcılıkla mücadelede işbirliğini teşvik eden kararlar alınmış ve Uluslararası Roman Komitesi adı resmiyet kazanmıştır. Komitenin 1990  yılındaki toplantısında 8 Nisan tarihinin Dünya Romanlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Ülkemizde Roman vatandaşların sorunları ve bunlara çözüm önerileri en üst düzeyde ele alınmış, Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ile I. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve 2019/28 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca II. Aşama Eylem Planı (2019-2021) yayımlanmıştır.

8 Nisan Romanlar Günü kapsamasında  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde ilgili paydaş kurumlarla roman vatandaşlarımızın hem kısa hem de uzun vadede sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesinde eğitim , istihdam ,barınma , sağlık, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar alanlarına ilişkin amaç, hedef ve eylemler , proje , etkinlikler ve ortak çalışmaların yapılması planlanmaktadır.

Bu vesileyle özgün ve  zengin kültürleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir unsuru olan  Roman vatandaşlarımızın “ 8 Nisan Romanlar Günü” kutlu olsun.