…
07 Mart 2021, Pazar Yalova,Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Kutlama Mesajı


8 Mart tarihi, Tüm Dünyada Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilen ve ülkemizde de 1921 tarihinden bu yana kutlanan bir farkındalık oluşturma günüdür. Bu gün; gerek toplumumuzda gerekse diğer tüm toplumlarda, kadınların, insan hakları temelinde siyasi, sosyal, ekonomik tüm haklardan eşit olarak yararlanabilmelerinde, eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir yaşam sürme açısından hak ettikleri yerin kendilerine verilmesinde farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan bir gündür. Bu kapsamda gerek Devlet eliyle gerekse sivil toplum kuruluşları aracılığıyla çeşitli çalışmalar yürütülmekte, toplumumuzun en önemli öğesi olan “Kadın”ın hak ettiği değeri vermeye çalışmaktayız.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak bizler, özellikle farkındalık oluşturabilmek amacıyla, ilimiz genelinde Muhtarlar ile, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile çeşitli etkinlik planlamaları yaparak, kadınlara ve birlikte bulundukları çocuklara şiddet riskleri hususlarını değerlendirmekteyiz. Yapılacak önleyici tedbirlere ilişkin, verilecek eğitim ve seminerlere ilişkin paylaşımlarda bulunmaktayız. Özellikle 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu çerçevesinde, Müdürlüğümüzce ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz öncülüğünde, çeşitli kurumlardaki kadın personellere ve kursiyerlere “Şiddetin tanımı, Kadına yönelik ve aile içi şiddet, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği, ŞÖNİM’lerin genel işleyişi, Kadın Konukevi Hizmetleri, Alo 183 Hattının kullanımı, Medeni Kanun, İstanbul Sözleşmesi, Kadın Destek Uygulaması” ve daha bir çok konuda hizmet içi eğitimler ve bilgilendirici seminerler düzenlenmiştir, düzenlenmesine devam edilmektedir.

Bu çalışmalar yürütülürken Valiliğimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız ile Müdürlüğümüz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordineli olarak hareket etmekte, kadınlarımıza yönelik her türlü şiddet, ihmal, istismar, fena muamele gibi risklere karşı önleyici tedbirleri almakta, mağduriyet yaşayan kadınların topluma tekrar kazandırılması ve kendi ayakları üzerinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için her türlü çalışma yürütülmektedir. Sağlıklı toplumların oluşmasında sağlıklı, kadınların, sağlıklı annelerin önemi büyüktür.

Sonuç olarak geleceğimizi şekillendirecek olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.

 

 

                                                                                               Arif LAÇİN

                                                                      Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler

                                                                                               İl Müdürü