Serebral Palsi, diğer adıyla Beyin Felci; kas aktivitesi ve vücut duruşu ile ilgili bir grup problemi tanımlayan rahatsızlıktır. Beyin henüz gelişme aşamasındayken meydana gelen hasar sonrasında gelişir. Çoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen hasardan kaynaklanır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Serebral Palsi’li bireylerin eğitimden sağlığa, rehabilitasyondan istihdama toplumsal yaşamın her alanında diğer bireylerle bir arada, ayrımcılığa maruz kalmadan var olmalarını desteklemek ve sunulan tüm hizmetlerden eşit vatandaşlar olarak yararlanmalarını sağlamak amacıyla uygun tedbirleri almakta ve politikalar geliştirmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ilimizde ikamet eden Serebral Palsi’li çocuklarımızın aileleri Evde Bakım Hizmeti ya da Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ile desteklenmekte, ailelere gerekli rehberlik ve danışmalık hizmeti verilmektedir. Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel bakım merkezlerimizde Serebral Palsi tanısı olan bireylere yönelik özel eğitim uygulamaları ile rehabilite çalışmaları yapılmaktadır.
Serebral Palsili bireylere yönelik her türlü hizmeti sunmaya ve onların yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Toplumun her kesiminin, engelli bireylerin haklarına saygı göstermesi ve onların sosyal hayatta daha görünür olmasına katkı sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu vesileyle, Dünyada 6 Ekim tarihi farkındalık oluşturmak amacıyla “Serebral Palsi Farkındalık Günü” olarak belirlenen bugünde tüm Serebral Palsili bireylere ve fedakârca yanlarında olan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.