…
19 Eylül 2023, Salı Yalova, Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı


Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Şehitlik niyetiyle giriştikleri  mücadelelerden “gazilik” onuruyla çıkan kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna göğüslerini siper eden kahramanlardır gazilerimiz.

Şehitlik ve Gazilik, Türk milleti için şereflerin en yücesidir. Milletimiz vatanı, bayrağı ve onuru için canını bir an bile tereddüt etmeden feda etmiş ve asırlardır bunun örneklerini vererek kahramanlık destanları yazmıştır. 

Milletimiz vefa ve minnet duygusuyla şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima yanında olmaya devam edecektir.

Biz de Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak kıymetli şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimizin her daim yanında olmaktan ve onlara hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz.

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'mareşal' rütbesi ve 'gazilik' unvanının verildiği gün olan 'Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize içten saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.