…
11 Aralık 2020, Cuma Yalova,Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN'in "12 -18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası" Mesajı


Yoksullarla Dayanışma Haftası: ilk kez 1993 yılında Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından başlatılan etkinliklerle gelenekselleşmiş, daha sonra ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12-18 Aralık tarihi “Yoksullarla Dayanışma Haftası” olarak ilan edilmiştir.

Bizler, tarihimiz boyunca dünyanın her yerinde ahilik kültürüyle, yoksulların, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmuş, iyilik, güzellik ve hayırda yarışmayı düstur edinmiş, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir toplumun fertleriyiz. Bu doğrultuda toplumun fertleri olarak yoksulluğu ortadan kaldırmak, dayanışma ruhu içerisinde hepimizin ortak sorumluluğu olmuştur. Günümüzde bu hizmet büyük oranda Devlet Kurumlarımızca yerine getirilmekte iken çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflar da bu kapsamda aktif rol almakta, yoksulluğu azaltmada çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Güçlü birey, Güçlü aile ve güçlü toplum anlayışıyla, istihdam özendirici destekleriyle devlet eliyle halkımız desteklenmektedir.

Ülkemiz ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biridir. Yaşanan ekonomik sorunlara, salgınlara, krizlere rağmen, Devletimiz, halkının yanında olmuş, sosyal devlet anlayışıyla toplumsal refahı sağlamak için tüm kaynaklarını seferber etmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizler, özellikle önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çerçevesinde saha taramaları yapmakta, yoksulluk sorunun ve ilişkili olduğu diğer sorunları çözebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak;

  • 2020 yılı için ASDEP personelleri tarafından 3600 hane ziyareti gerçekleştirilmiş, sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde olan ailelerin tespiti yapılarak desteklenmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır.
  • Okul öncesi çocuklar için ailelerine, 733 TL
  • İlköğretim öğrencileri için ailelerine, 1100 TL
  • Ortaöğretim öğrencileri için ailelerine, 1173 TL
  • 5395 sayılı kanun çerçevesinde kurumlarımızdan ayrılan ve iş bekleyen ihtiyaç sahipleri için 733 TL olmak üzere toplamda 360 aile için Sosyal Ekonomik Destek yardımı yapılmaktadır.
  • Yine ilimizde Engellilikleri nedeniyle yardıma ihtiyaç duyan ve yoksullukla mücadele eden 1639 engelli birey için kişi başı 1.544,61 TL ödeme gerçekleştirilmektedir.

Sonuç olarak Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2020 yılı için sosyal ekonomik destek ve evde bakım desteği olmak üzere 34.979.328,00 TL halkımıza yardımda bulunulmuştur.

Fırsat eşitliğinin olduğu, gelir adaletsizliğinin olmadığı, yoksulluğun tamamen son bulduğu bir dünyaya ulaşma umuduyla, Yoksullarla Dayanışma Haftasını kutluyorum.