…
10 Ekim 2023, Salı Yalova, Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ İle İlgili Mesajı


11 Ekim tarihi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır. Dünya Kız Çocukları Günü, özellikle kız çocuklarının karşılaştığı zorluklara ilişkin farkındalık oluşturmak, onlara karşı ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi ile kızların desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları gayesiyle kutlanmaktadır.

Kız çocuklarımızın yaşadığı zorlukların başında eğitime katılamama, kadına yönelik şiddet ve küçük yaşta ve zorla evlendirilme soruları gelmektedir. Unutmayalım ki bir toplumun yetiştirilmesinde ve geleceğinde en önemli unsur yarının eşi, anneleri olacak olan bugünün kız çocuklarıdır. Güçlü yarınlar için güçlü kızlar yetiştirilmesi gerekmektedir.

Kız çocuklarımızın spordan sanata, bilimden teknolojiye her alanda büyük başarılar göstermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da kız çocuklarımızın ihmal ve istismarının önlenmesi, küçük yaşta ve zorla evlendirilmelerinin önlenmesi, kadına karşı her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi, eğitim fırsatlarından en iyi şekilde yararlanmalarını hedeflemekte, sosyal, ekonomik, siyasal anlamda kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü kız çocukları yetiştirmek amacıyla hizmetlerini planlamak ve sürdürmektedir. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı seviyor ve önemsiyoruz.

Kız çocuklarımıza daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek sağlamak gayesiyle bir kız babası olarak tüm kız çocuklarımızın ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum.