…
14 Temmuz 2020, Salı Yalova, Türkiye

İl Müdür V. Arif LAÇİN’in "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı


15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışması, kahraman milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın liderliği sayesinde kahraman milletimizin onurlu direnişi ile bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazınmıştır.

O gece, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin onurlu duruşu ve dünyada eşi benzeri görülmemiş cesareti ile hain darbe girişimi püskürtülmüştür. Milletimiz verdiği ikinci kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha ilan etmiştir.

Türk Milleti, 15 Temmuz’da önüne çıkan engeller karşısında nasıl bir duruş sergilediğini ve herhangi bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, demokrasimize kasteden darbe kalkışmasına karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi ve şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliğindedir.

Bu düşüncelerle, ülkemizin bağımsızlığı ile milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alan meş’um darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı , kalkışması sırasında yaralanarak gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.